Het laatste tripje van dit seizoen

Al dagen werd er door de weer voorspellers een aantal mooie nazomerse dagen voorspeld, dus op vrijdag tijdens het vaste koffie uurtje werd er besloten op Dinsdag nog met een aantal boten te vertrekken voor einde seizoen tripje.
Dinsdag morgen 26-09-2017 gingen we omstreeks 10.50 met 4 ( Kim, Alphecca, Frejo en Sunshine ) schepen onderweg naar de strook bij Kolhorn.
Zoals beloofd mooi weer, ik dacht het niet mist dat hadden we maar dat mocht de pret niet drukken, met een gangetje van zo’n 10 Km/h ging het richting Kooisluis waar we na het afmeren vrij snel werden geschut.
In de sluis werd afgesproken dat de sunshine maar voorop moest varen want die had GPS, (nergens voor nodig) want er was ruim 300 meter zicht.
Op het Amstelmeer waren de tonnen prima te zien zodat we zonder problemen omstreeks 13.30 afmeerden op de strook bij Kolhorn.
Daar werd de meegebrachte partytent opgezet en ingericht tot knusse feesttent incl verwarming.
Van het terrein werd met vereende krachten de aanwezige picknicktafel naar zijn positie gerold en getrokken.
Omstreeks 16.00 begonnen we met happyhour met een hapje en een drankje.
Wat later gevolgd door gebakken vis die was meegebracht.
Dat ging zo door tot ongeveer 22.30 waarna iedereen voldaan naar zijn boot ging en lekker slapen.
Woensdag morgen weer mist en alles nat.
Nadat iedereen lekker was uitgeslapen en ontbeten had was het tijd om de rommel van de voorgaande dag op te ruimen, nadat dit gereed was, was er koffie op de sunshine.
Om niet de hele dag in Kolhorn op de boten te blijven werd er besloten dat we met de fietsen naar Nieuwe Niedorp zouden gaan voor inkopen terwijl 1 opvarende met fiets, trein en benewagen naar Den Helder ging voor een bezoekje aan het ziekenhuis.
Bij terugkomst was inmiddels ook de Corsair gearriveerd zodat we nu met vijf schepen waren.
Inmiddels was eindelijk het zonnetje er ook bij gekomen zodat het toch nog een lekkere namiddag werd.
Tegen 16.00 verzamelde iedereen zich weer in de tent om deze dag te besluiten met een lekkere BBQ en een klein drankje.
Nadat iedereen verzadigd was van het eten werd het op muziek uit de fifties en sixties erg gezellig de tablet ging van hand tot hand en iedereen zocht zijn eigen favorieten op.

Hadden we in eerste instantie afgesproken dat we op Donderdag weer huiswaarts zouden gaan, niets zo veranderlijk als een mens.
Tijdens de BBQ was reeds besloten dat we nog een nachtje naar Schagen zouden gaan en dan gaan eten bij La Cubanita.
Deze morgen werd de koffie verzorgd op de Alphecca en nadat we dat met een koekje erbij hadden genuttigd gingen we onderweg.
Omstreeks 11.00 vertrokken we richting Molenkolksluis welke na een druk op de knop snel voor ons werd bediend en we rap weer verder konden richting Gemeente haven in Schagen waar we afmeerden aan de voet van de steiger.
Vrijdagmorgen wederom wat twijfelachtig weer maar gelukkig wel droog.
Deze ochtend werd de koffie verzorgd op de Kim, en toen dat op was moesten we toch echt naar huis, er waren ander verplichtingen.
Nadat we afscheid hadden genomen van de Corsair ( deze bleef nog een paar dagen weg ) gingen we op naar Den Helder waar we omstreeks 13.30 afmeerden op onze vaste ligplaatsen.
Einde van een vaarseizoen.

(Fred en Joke), (Rein en Nel), (Sikko en Anita), (Cor en Emmy), (John en Ina).

View My Stats